RSS

Hupdate Seminggu Engkau!

Wahai ‘laptop’ yang sudah lama tak diguna… rindu kah engkau kepada ku? Hiks3x…
Tuan mu ini sangat lew ‘busy’ dengan pekerjaan nya yang baru…

Ekk… keje itu buhsan ok~ so, kawan-kawan ku jangan lew keje, miahaha…
Mari kita ramai-ramai membesarkan badan walaupon kenyataan nya ada di antara mereka yg sudah besar… money jugak yg kurus (dalam mimpi jek la)!

Keje dari ari senin sampai sabtu (half day) sangat buhsan ok, jadi kerani sangat buhsan ok..

Dengan surrounding yg sume nya cina, oh..oh.. aku langsung tak faham~~ tp tak pe kuatkan semangat.. kalo dapat interbiu lagik, tobat aku tak mau jual mahal! Sehari sebelum interbiu aku dtg, ekeke….

Start keje hari khamis hari tuh… aish~~ 1st day, aku langsung tak tau buat apa… tup tup kena buat filing, OMG~~ sangat banyak kertas tah pape! Payment voucher la, Journal voucher la.. ingatkan buat tesis jek ada journal, agaga… Reserve voucher la, adoyai~

Takpe.. takpe… aku buat la filing tuh sume~~ yosh! Dah siap 1 bakul yg bermacam-macam jenis voucher ada… bangga weh biarpon aku buat sehari setengah (macam siput la)~

Rupanya bakul tuh hanya tuk Sandakan Branch, uwwwaaa~~ Lahad Datu Branch tak buat lagik..dah mau muntah tengok kertas tuh ok!

Dipendekkan cerita, banyak lagik kertas-kertas tuh, sob3x.. hari ni ahad, aku cuti, yosh! Tapi atas meja aku penuh dengan “creditor paper” tuk Lahad Datu, urrgghh~~ muntah merah haku esok!

Lepas siap jek keje meng”filing” ini.. keje aku sambut telepon la pulak, ekeke… telepon berbunyik, aku pon jawab “TS SHIPPING”.. hak3x~~

Macam takdek dalam silibus aku sebagai student Med Rad jek experience keje aku ni…hoho~

Bangun-bangun tido pagi tadi, rindu kat cosmet-cosmet haku… termimpi Ieda Sharida, dalam mimpi tuh termasuk gak Juara n D’Village… aku sangat merindui Kelantan~

Dengar lagu enta eih.. teringat kat ery mok n miro mok jugek, ekeke…. Teringat kenangan kami pulun tuk kurus~

Semuge persahabatan kita kekal selamanya.. dan kpd mereka-mereka yg further study (Msc.), congrats n good luck korang~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 Pot Pet Pot Pet...!!:

cik ery said...

uwaaaa...marni, carik la keje kat penang~

~ m a r n y ~ said...

coming soon ok mok... hehe~ mau settle2x dulu ape yg tak settle kat sini, pastu aku dtg sane~