RSS

need my atlas:anatomy of human body...;(

padan muka ko marnie...


agak-agak le pon nak tinggal sume mende...

sekarang baru nak carik sume buku-buku...

sume nota-nota, sume repot QC...

padan muka ko! bluekkk ;p


p/s: sedey ;(.. need my atlas and my QC repot

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

goodbye 2010... welcome 2011~

happy new year! good bye 2010...


apa-apa pon, 2010 banyak bagi kenangan pahit manis kat aku kot...

2010 berakhir nya kehidupan aku sebagai seorang full time student..

lepas berakhir sebagai student, kompom la aku jadi pemburu kerja kan, hihi..

and until now, i m searching for really really suitable job for me ;)

kenangan pahit banyak gak kot dalam tahun 2010 ni.. tapi tamo ingat dah~

kenangan manis, bak kata orang patah tumbuh hilang berganti, then.. i m so appreciate the present of "my love" in my life... hopefully, di tetap kan hati ku dan hati nya jugak sampai bila-bila, aminnn.... (sila amin kan beramai-ramai ok)

dan semoga kehadiran 2011 membawak rezeki yang melimpah ruah tuk ku, tuh yang paling penting, hehe...

k la, good bye 2010!

p/s: ouh, umur meningkat lagi ;(


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

di saat kerajinan... ;)



weee~~!! hari ni kan miss marnie rajen tau... ;)

bangun pon awal, mandi pon awal, selalu nya tak macam ni...

lepas-lepas jek miss marnie sarapan, sarapan nenek yg buat la tapi...

nenek pon bersuara meminta miss marnie buatkan kek... ;)

memang miss marnie ni sangat la suka membaking cake...

tetiba teringat kat kek yang miss marnie nampak kat 1 blog tuh, banyak weyh resepi makanan kat situ, miss marni very very like la blog tuh, berthumbs-thumbs miss marnie beri kat blog tuh... ;)

so, resepi pon miss marnie cilok dari blog tuh, tapi miss marnie adjust la banyak-banyak, miss marnie prefer kek yang rasa lemak-lemak gitew, so miss marnie letak la susu sejat tuh 1 tin, agagaga...

tapi hasil nya, syedap weyh ;)......

ni nak tepek 1 2 gambar kek yg miss marnie buat tadi...


meh... close up sikit kek sedap i neyh ;)


actually, layer yg i nak bukan camni, ;(





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

oh my Godnesss! i makan dgn banyak nya~

eleh... makan banyak pon kecoh ke ko marnie~ ok, sangat takyah kecoh ok kalo badan aku kurus melidi tapi ni badan aku kembang cam belon, harus la kecoh...

lunch tadi aku dah makan burger daging + milk tea, tak leh tinggal ok milk tea,my fevrett sejak aku duk U, kat kelate tea beng sedap2 weyh, pandai cik abe kelate buat tehhh ;)

tp pearl tuh aku tak suke la, liat semacam jehh,so aku order yg tak de pearl,
milk tea semata-mata ;)

beger aku tuh sejibik cam ni tau, cume hitam sikit la kot aku nyeee...
n takde jagung & tomato kat sebelah2 tu haaa~~

kira nya lunch berat sikit la (sikit la sangat kalo dah pekene burger) sebab ingat kan malam tanak makan.. ehem~~ seb bek aku order bege daging n milk tea jeh kan, kalo aku add on wafle sekali, mau nye aku tak nanes darah malam ni....

*************************************************************************************
balik dari keje, my dear anta balik, ajak g makan.. actually, aku dah kenyang, tapi sebab gatal kan nak bersama ngan dia, agaga.. aku pon kate yes jeh, wow~~

ktorang g KFC, sila amek perhatian yer... kat atas aku state aku dah kenyang kan, tapi sampai2 jeh kfc leh lak aku g order beger lagikkk, weyh.. perot ko tak reti kenyang ke marnie, asal ko tak sedar yang ko dah gemuk ni?? ;(

haaaa.... ni dia yang aku bahamm petang tadiikk!

**************************************************************************************
dan sewaktu entri ini ditulis, perut ku berasa lapa lagik, dan before mandi tadi aku sempat ngintai ada apa kat meja makan, tapi aku dah lupa ada lauk apa, cuma yang aku ingat ada 2 pinggan kat atas meja makan, menandakan nenek aku dah sediakan tuk aku makan...

Mana bule menghancurkan harapan orang tua,so aku decideee.. jap lagi aku nak turun makan, yeehaaawwww!!!!!!~~

*gambar sume tuh aku google tauuu tauuu tauuu... so tulisan cina tuh, abaikan ehhh*

p/s: next week i'll be missing my dear so much, kurus la aku...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

akan terbang lagik kah aku?

ekeke... tajuk entri menunjukkan macam aku ni sangat la ringan kan, siap bule terbang gitewww~


ni bukan terbang guna sayap sendiri ok, ni guna sayap dan badan airasia or mas...

kena terbang lagik kah? wahh.. tapi hati aku dah ada kat sandakan ni, camne? ;(

Boni yang selim melim tuh asek ajak aku datang Penang jehh, buatkan aku berfikir untuk terbang..

oh no!! aku teringat dulu-dulu, aku bual dengan mek, aku kata tamo keje semenanjung, nanti dapat jodoh orang situ, bukan tanak tapi susah sikit kot tapi kalo dah jodohhh, redha la kan :)

teringat kata miro, akhir nya dapat orang Sabah gak... harap2 bkekalan kan miro mok ;)

Boni, i'll fly soon, just wait for me.....~~

p/s: dalam di lema tuk terbang or tak??? ;/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

half day... berjimba jum!

yossshhaaa!! hari ni keje half day wehhh~~


sampai2 opis jeh tadi, terus tengok jamm, tak sabar kul 12 weyhhh...

excited macam tak pernah keje half day jeh kan, ekeke...

keje pon macam agak-agak tak banyak jeh tadi,sebab mesin fax rosakk... ouh~

money sangat hepi ok dengan keadaan tak banyak keje, sebab memang dari azali nya, money pemalas orang nya, muahaha...

so, sekarang dah senang lenang kat umah, kul 12.30 pm tadi lagik dah sampai umah...

lepas2 jeh lunch apa sume, money pon on9 seperti sekarang setelah penat maen game zombiiiee, best gak game tuh, no wonder la amiera nawi bule berjaga sampai kul 3 am semata-mata nak bunuh zombie2 tuh, ;)

dan money men'decide' diri untuk berjimba-jimba kat atas tilam lepas jeh entri ini berjaya di post!

daaaa~~~

p/s: tahpapepunyeentri...!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

musim kawen, musim tunang, musim hujan... accumm!

wah.. wah... aku buka jek fb, sini sana gambar tunang...


aku bukak jek fb, sini sana gambar kad jemputan kawennn... peewiiitt~

sekarang dah canggih manggih, tak yah nak bazir kan duet n tenaga g pos kad jemputan kawen kat sedara mara dan rakan taulan...yoshh! i suka benda yg tak membazir duet ni, hehe~~

tapi for sure nya... gambar tunang dan jugak kad jemputan kawen tuh bukan la dari nama ex-cosmet haku, hihi...

kalo tetibe gambar tunang amiera nawi naek kat home fb aku, mau nye aku sakit jantung..

kalo gambar kawen cik tingkap n en NW nye naek lagi la parah, mau nye aku pengsan terus kot, hihi...

bila lah cosmet-cosmet aku yang kebanyakan nye puaka2 tuh nak berubah status dari single, in a relationship, widowed tuh pergi ke marrieddd yerr...

selain musim kawen and tunang, bulan ni musim hujan jugak.. so beware la ye, sape yg kawen nak buat ala2 garden wedding ke beach wedding ke, satgi makeup luntur jadi le pulak halloween wedding! hihi...

so kepada yang akan berkahwin or dah jadi tunangan orang, CONGRATULATIONS from meee! ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mencanak naekkkk, oh my gucciii!

oh my guccii....!!


aku gemokkk.... pernah ke kurus? yaiiiii!!!

terkejut at first, bila naek mesin penimbang kat cinema pagi tadi...

penimbang menunjukkan angka yang memang aku tak bule nak percaya... (perahsan kurus la ko marni)

turun-turun jeh dari mesin penimbang, hati dah sayu... berat seh! takan la seberat itu, tak cayaaa~~~

rasa mau larik keliling cinema jeh time tuh... ok tipu jeh, aku tak segilo itu!

lebih baek aku behave... aku pon buat andaian, mesin tuh ngok ngekk kot, sebab tuh jarang orang gunaa.. ok, tuh antara ayat penyedap hati!

tak jadi tengok wayang, g bandar bergegas carik mesin penimbang lain dan nekad nak beli bawak balik umah sebijikkk, hahaha....

supaya senang aku nak observe berat aku cam dahulu kala, tak kira lah pagi petang siang malam subuh buta ke tengah malam buta ke, bila-bila aku rasa nak timbang aku naek jeh, hehe...

sampai jeh kedai tempat beli penimbang tuh, aku terus naeekkk... tak sampai pon berat tuh, tersenyum lebaq terus aku, muahahhaahaha....

rasa nak peluk orang sebelah, ok marni sila behave.. tak peluk pon, dun wori! haha

sebab sangat-sangat happy, marni mok pon merewardkan diri nya sendiri dengan sepasang baju baru ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~tah papeee~~!!

currently, listening this song... suddenly, i love it even though this song i've knew since my uni lifeee!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~~yeay~~!!

Weee~~!! Dapat hadiahhh yesterdayy…
Hadiah besdei, biarpon besdei marni mok dah basi =.=”
dapat hadia dari someone spesell.. sila sebut betul betul, bukan spe’sial’ ok!
Bukan secret admire yang bagi hadiah ok,
Yang bagi ni, yang admire I depan-depan,muahaha…(ayat ku perahsan sungguh)
Good! Takyah bazir masa aku kalut-kalut nak find out sape yg anta hadiah, ;)
Ayat cliché di situ, kalo nak straight to the point, takdek orang nak admire aku secret-secret ni…

So big ok that present… sampaikan ‘he’ said that hadiah is bigger than me (marni mok terasa kurus masa ni)…haha!

Tak sabar nya nak tido dengan hadiah tuh…;)
Dah tido pon semalam, tp hadiah tuh tido tmpt laen, sebab tak muat…hadiah tuh besar sangat ok, bukan marni mok yang besar…

Awal pagi ni, ‘he’ sms me ask about my sleeping beauty with the hadiah last nite, I pon jawab tak tido sekali pom sebab hadiah tuh besar…

Dan he replied me

Memang la besar.. sebesar tuan empunya hadiah (eh.. eh.. sengal nya mamat ni nak kata aku gumuk)

Takpe..takpe.. as long as him lagi mok mok dari aku, then its ok~ tapi him tak mok mok le, tough aje, muahahaha!

Kalo him terbaca entri ni kan… kompom dia kembang bermangkuk-mangkuk~ kat bawah ni ada pesanan tuk u ;)

Nota dari hati, cewahh… I love u, and hopefully u love me more than I do, wakaka.. and thanx for everything u’ve done in these 2 months, I’ve got very wonderful momentos with u, and I hope it will remain last ;).. En R, sila jangan menangis terharu baca ni tau tau tau, hakhakhak..


p/s: jiwang nya aku, siti marni awang ke ni? Oh no!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: like a kiddo ::

tetibe aku ase aku cam budak-budak la pulak...

fikiran tak matang...

g chat ngan miro...

bubbling tah pape..

perasaan tak puas hati yang membuat kan aku menaip benda yg bongek...

haha... tapi mestilah aku terfikir benda tuh kan before aku taip, aiyark~

keji nye aku...

tapi kat mane aku nak carik CIKGU ni..pheww~

mesti miro gelak besar kot bace aku nye statement, sebab aku pon tergelak sendirik bile bace balik, hihi....

dulu mase nanes gile2 sebab frust pon g bilek miro mok gak, ekeke...tak leh blah ok scene tuh...

g larik laju-laju dari hujung ke hujung bangunan, sebab bilek miro terletak di hujung kanan nurani, bilik aku lak di hujung kiri nurani...

punye la laju larik supaya air mata tak jatuh dalam perjalanan, sampai jek bilik miro..

aku nanes cam orang kematian laki...tp mmg betul pon laki aku larik time 2, hihi...

tapi pas nanes aku rase dah ok... then, start malam tuh konon, nak lupe kan die, lupe la sangat...

naek naek katil, before tido nanes lagik, bangun sok pagi mata pedih, wuwuwuwu...

sekarang dah besar kot..

dah tak kesah dah hal hal macam tuh..

cewah~ sebab sekarang aku tgh fikir nak keje gaji ribu riban, nak shopping every month!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

apsal ko tengok aku pelik camtuh....

aku lupa nak zip seluar ke? (ni sangat tak mungkin~)

bedak muka aku hari ni putih sangat ke?

ke lipstick aku merah menyala? eeuww... i tak pakai lipstick!

puas aku telek baju aku, takdek la warna warni cam warna pelangi pon...

apa yang pelik kat aku hari ni???



apasal tengok aku sampai terteleng-teleng kepala... segan i tau ;)

KE

AKU YANG PERASAN DIA TENGOK AKU? *muahahahaha*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

saya sangat takut dengan anjing!



Tak kisah la dia comel macam kat atas tuh ke... garang macam kat bawah ni ke~



bergaya macam gambar yang berikut nya....



*SAYA SANGAT LAH TAKUT DENGAN ANJING*

sebab saya pernah kena kejar anjing waktu zaman muda-muda dulu

dan itu membuatkan saya sangat la trauma sampai sekarang ;(

saya sanggup tunggu kat bus stop lama-lama kalo masa saya balik keje, cina kat taman perumahan tempat saya tinggal lepaskan anjing-anjing dia ;(

saya sangat tak suka anjing...

saya sangat suka Kelantan, sebab saya bebas berjalan ke mana-mana seorang diri

tanpa sebarang kekhuatiran...

sebab Kelantan anjing tak sepah-sepah macam kat Sandakan... ;(

kat tempat saya, anjing ni sepah-sepah macam sampah sarap... saya benci!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

perlukan penilaian semula ;)

yea... sangat perlu dinilai semula

maybe betul kata mama aku kot~

so, aku kena pertimbangkan balik ;)

tak elok tak mendengar kata

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

saye rindu....

saya rindu nak mandi air terjun....

saya rindu suasana itew...

mandi.. mandi...

belajar cara nak terapung macam zaza...

jeles gile bile nampak zaza bule terapung...

sangat mengagumi zaza sebab bule angkat badan yg berat...

walaupun mengikut teori fizik (aku dah lupa hukum apa) memang sume orang bule terapung...

tapi saye tidak bule T_T

bukan saye sorang jek yang tak bule, ramai lagik....

saye rindu nak berenang bersama-sama mereka, biarpon saya tak reti berenang...

saya jugak jeles tengok zaza pandai berenang biarpon macam sinchan dan tidak secantik renangan teo jack joe...

dimana saya nak carik waterfall kat sandakan ni? uwwwaaa....

sangat teringin nak berendam macam badak, ekeke

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

m e n y a m p a h . . .

sangat menyampah pagi ini... *tak taw nape*

tetibe aku ase...

SILA JANGAN ANTA SMS KALO TAKDE BENDA PENTING NAK CAKAP!

sesungguh nye, membaca sms yang memang takde point di kala aku sedang bad mood...

sangat la aku rase nak mencarut.....

V A V I , V O D O H , M A C E M S Y I A L...

so, kalo agak agak nak anta msg di pagi hari...

sile la ada point... kalo sekadar nak anta mesej morning, bangun ape semua...

sila la jangan buat, sesungguh nya time bad mood kalo sms anda itu ada lah dalam bentuk surat...

aku rase nak koyak, pastu baling kat muka anda, sekian terima kasih!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

En R = Rx Lite, sila jangan tertipu!

Ada orang tuhh kan chat kat fb, sound aku tetiba… hikhik

Kunun nya dia mau terbang balik Sabah sok pagiii, selamat bercuti u…

Sambil sambil tuh, dia ajak lepak lepak makan makan cam dolu dolu kami selalu buat (ye ke dia yg ajak ke aku yg ajak)

Tak kisah la sape yang ajak, yang penting bayar masing-masing, ekeke…

Pastu kan, pandai jek pancing aku…suh bawak bf sekali,

Aku pon cakap la aku singleeee… ;)

Pastu dia pon shoot aku En R tuh sapeeee….

Wahhh… sentap seketika (sentap sikit jek)

Aku pon tanya, dari mana tau en R?

Dia pon jawab “I m following ur blog”…

Dan aku pon suggest “then u must following my Fb too” ;)

*gile showing kan*

Tapi En R tuh sebena nye ialah Rx Lite~

Rx Lite = jus kurus….

Kuar makan makan, mana bule bawak jus kurus…

kena simpan diam diam kat umah~ ;) sebab jus tuh kan mahal, hihi…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i nak try yang ni pulakk.... ;)

weeee... i nak try jus kurus yang baruuu~

dah puas minum jus mate diet 5...

so, i decide, next month nak try yang ni pulak...



hopefully, berkesan macam jusmet kan... ;)
kalo turun 15kg terus lagik bagus, ;)
yang ni kire affordable la berbanding jusmet, cheap & save..
ada 30 sachets, minum 2 sachets/day...
miro mok kate sedap,rase cam milo...
wee... kalo rase cam milo, 3 kali sehari minum pon takpe...
sebab i loike choc flavor ;)

BUT

i kena la habes kan 8 sachets jusmet yang i ada lagik...
agak agak 8 sachets, bule turun 5 kg, huahua....
dah gemok sangat ni, makan tak hengat...
so kena turun sampai aim 55 kg, ari tuh aim 60 kg, dah tercapai~

SO SEKARANG 55 kg, weeee.... kalo dapat 55 kg, mesti body i solid molid slim gitew, wakakaka (dah start perasan)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

g.u.m.o.k

semakin gumok ok...

aku dapat merasakan aku semakin gumok...

banyak lemak lemak yang tersembull...

urghh... perlu diet minggu depan...

sangat perlu, sekian terima kasih!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

…:: Seksi Itu Seksa ::…

Weyh… seksi? Seksi? Wow… buntang semua bijik mata kalo nampak yang seksi kan, ekeke…

Kalo buleh siap nak toleh 2 3 4 kali la, nak toleh sampai leher terpulas pon takpe…

Asal kan puas mata memandangg…

Tapi nak seksi tuh seksa wehhh….

Kalo yang gumok macam aku ni lagi la seksaaa, wuwuwuwu.. (sedey~)

Seksa kenapa? Sebelum nak seksi tuh kena kurus kan badannn dulu…. ;(

Nasib baek la I bukan sorang yang seksi, so tak payah nak seksa seksa kan… ;)

Tapi kadang kadang aku jadi seksi jugak, terutama nya selepas makan… ;(

Kompom aku “S E K S I + S E K S A”, where S E K S A > S E K S I

Kenapa seksa lebey drpd seksii….

Perot tetibe jek mengembang + mengembung weh lepas makan (padahal memang sedia boncet pon)…

Bukan mau cite seksi tang baju yang terangkat atas pusat pon entri ni…

Nak gitau yang suara aku dah jadi S E K S I… wah! Best best….

Tapi seksi tuh kan seksa… 4 sure la skrg ni I terseksa dgn suara seksi serak basah ala ala Rani Mukherjee dan Azharina Azhar nii…

Kalo naturally ada suara macam ni, buleh la aku ngorat semua customer company aku kan, hihi… *berangan nak kawen dengan tauke company la aku ni*

Biarpon suara seksi ni best tapi I rela dapat suara I semula biarpon tak sedap mana, lunak nya ada, wakaka…

Sembuhkan la cepat suara seksi ni, tak tahan dah asek bawak ke hulu ke hilir jek suara ni, seksa sangat sangat…

Tang hidung pon sama, kalo buleh lucut hidung, tiap pagi aku tinggalkan hidung aku kat umah..
*tapi pelik la pulak bila takde hidung, eeuwww~*

Bibir aku pon dah pecah pecah akibat merekah, alahaii~ nanti family aku ingat bibir aku luka sebab kissing la pulop, muahaha… tak tahan la sakit cmni~

SILE CEPAT SEMBUH OK SUME PENYAKIT, I rela jadik tak seksi asalkan I selesa 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

..:: Semoga Berkekalan ::..

Thank you En R sebab sudi memenuhi jemputan undangan famili i datang ke rumah, ;)

*im so happy*

sebab lepas ni tak yah la kita rasa serba salah kan bila keluar bersama....ekeke!

dan 1 lagikk...

sangat berharap semua ni berkekalan dan berpanjangan~

*AMIN*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: demam chenta ::

ohoiii~ tajuk entri ada lah sangat berlebihan, eeuuwww!

miss money demam weh tapi bukan demam cintaaaa, ni demam siyesss, sobsobsob...

s a n g a t s a k i t k e p a l a!

cuaca tak menentu kat sandakan ni, so jadik la macam ni...

aku jatuh sakit, harap badan jek besar tp antibodi tak kuat rupa nya, hehe....

balik keje tadik jalan laju laju sebab ingat kan mau sampai umah secepat mungkin....

sampai sampai jek kat umah tengok pagar kena kunciii, waaaa~~ sume takdek kat umah ke, T_T

aku pon pulun lah carik kunci umah kat tempat biasa.. carik punya carik, tak jumpaaa!

waaahhh... aku dah nak start emo, air mata dah menitis, takdek kuncii.. (apa lah ko marni, cengeng sangat), hehe...

capai henponnn... call maci tanya dorang kat mana?

okey dorang kat bandarrr, waaah~ kalo kat bandar mesti jalan jammed, kalo jalan jammed mesti dorang balik lambat, ;(

(takpe lah, aku tunggu jek)

sambil sambil tuh teringat kat my teet, nak mesej ke tanak eh? satgi aku mesej, menyusahkan la pulak, dah la dia pon penatt...

tapi.... siti marni awang kan memang manja n mengada ngada, aku mesej gak my 'lovely cheese cake'..

"takdek orang kat umah ;("--> lebey kurang mcm tu lah mesej aku~

dengan harapan dia jadik penyelamat la kononnn (marni gediks)

dia pon reply, ajak kuar makan ke apa kah (kesian kat dia terpaksa ajak aku)~

tapi aku tanak sebab dia kata dia ngan member dia..

*siti marni awang seorang yang penyegan ok* ;)

muahahaha.... kesimpulannya, aku tetap menunggu di luar umah sampai dorang balik~

datang jek dorang, aku pon bukak pintu n terus menghumban kan badan ku yang ramping ini ke atas tilam, ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: THANK YOU LOVE ::

Today is my 23rd birthday, oh no… become older and older every year~ cannot face it!

Thanx kepada sape yg wish birthday kat I melalui sms, call or wall posts fb…

Tapi sangat pelik ye, dalam banyak2 wall post & SMS (banyak ke?), takdek sorang pon yang wish supaya aku cepat kawen, ;)

I spent my lunch hour with my ‘lovely cheese cake’ (kesian kat dia sampai kena off phone, sorry love)…

Tahun ni my birthday ada ‘dia’, harap harap tahun depan pon still ‘dia’ lagik n bukan orang lain (amin)… ;)

Biarpon last nite ada call dari teet,

yg lepas ku biarkan berlalu, semoga dia dapat apa yang di kehendaki nya… ;)

Dan saya sangat gembira dengan apa yg saya ada sekarang ;)…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kurang keyakinan.. T_T

tetiba rasa tak yakin yang sangat menebal...

tak yakin sangat sangat...

bila aku rasa one day, ending nya tak cukup hepi...

should i stop it now? ;(

rasa cam mau larik jauh jauh... sejauh mungkin, huhu~

gilak seus jek bunyikk....

maybe ONE DAY cuma tak tau bila ONE DAY tuh akan datang...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: sila la rajen wahai cik marni ::

*mood malas on*

1) malas mau g interview keje
(ada orang punya susah mau dapat intebiu, aku lak jual mahal siap postponed2 lagik, aiyark~apa nak jadik la aku ni... tolong lah rajen cik marni kurus, hihi)

2) malas makan
(ni sangat pelik ok.. tak pernah pernah macam ni,selalu nya orang ajak makan aku on jek, sekarang ni tak, aku fikir 2 3 kali dulu kalo orang ajak makan, memang mcm bukan aku)

3) malas berfikir
(berfikir ni memang dah lama aku tak guna since aku dah habes study, wahhh... buruk betul perangai aku ni sejak sejak habis studyy... bila ada mende yg perlu aku bfikir, aku suka amek jalan mudah jek skrg ni, ;(... PARAH sungguh aku)

*************************************************************************************

*mood rajen on*

1) rajen sms
(wahaha... sengal jek rajen sms, tak berfaedah langsung! berfaedah la.. aku jek yg faham, muahahha)

2) rajen tido
(ni memang kegemaran aku ni.... skrg tido pon awal, kadang kadang kul 9 lagik dah tido, bangun pon lewatt...so sweett~~ heaven gilak dpt tido lama lama weh)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

semakin berdikari~

ye ke semakin berdikari??

ye kot...

dah berani tido sorang-sorang...

g intebiu kena guna duet sendirik...

tak pernah mintak duet since abes belajar...

apa lagik eh? apa lagik eh?

menunjukkan aku semakin berdikari n semakin besar....

"berani terus terang kat mama yg im dating with someOne now"

dolu-dolu langsung tak berani, mesej pon sembunyik sembunyik, haha...


So mandiri (bak kata orang indon)~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i loveee youu~~

*mode gedix ok skrg ni*

I LOVE YOUU...

*my parents*

*my sibling*

*my king king*

*my En R*

wahahaha... *my En R* tuh yg paling tak bule blah ok~ gedix kuasa beratus kali~~

dah memang aku nak menggediks, mau wat cmne lagik, hahaa~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ku memilih tuk percaya....

cam sedey jek bunyik kan, huhu...

malas mau fikir panjang..

so, aku memilih tuk percaya~ hukhukhuk

dan harap kpercayaan itew tidak di tarnish dgn mende mende yang agak simple orang kata...

T_T

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

nafsu yang melampauuu...~

wehhhh... nafsu makan membuak buak~

maybe sebab hujung bulan kan...

maka bulan pon jatuh ke riba...

sume aku rasa aku nak makan....

kek coklat yang topping nye melelehh lelehhh--> takpe, yg ni bule wat sendirik~

the latest piza yg full of cheeseeee, ouh.. yg ni tak leh behaveeee~ aku nak jugak!

tapi bila yekkk.... next week bule kotttt~

sume nye next week, aish lar~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ko gemuk ke dulu?*blur*

Masa: di kala senja

Situasi: tengok tv sambil layan jajannn (hancus diet!)

Tempat: Di ruang tamu depan tv~


Maci: Siti, kalo ko kawen jangan pakai baju ala2x transparenttt... (tetiba ckp sal kawen, pelik)
Aku: Lama lagik la maci, nnt igt kan 3 tahun akan dtg~

p/s: maci aku ni suka sangat suh aku tunang cepat cepat, heehee....

Aku: Maci, berat maci skrg bpe?
Maci: 77kg...
Aku: ouh... rengan jugak, igt kan berat lagikkk, tahun lepas berat ku 70 kg (wah gile gumuk time tuh)
Maci: Erk... ko gemuk ke dulu? (dgn nada tkejut)
Aku:Ah...pernah ke aku kurus?(dalam hati sambil bkerut)

p/s: maci aku tak perasan kot selama ni aku gumukkk~ asek nmpk aku solid je kot...muahaha!

Kesimpulan nye, badan aku tetap same la eh biarpon berat aku 73 kg ke 60 kg ke, tetap sama... ni yg tak best niiiii! kena pakai korset la setiap saat kalo gini gak~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kalo tak kurus gak, tak tau nak kata apaaa~

lepas jek abes famili day Med Rad (tetibe sedey bile tkenang suasana itew) ari tuh, memang tak diet dah....

skrg ni nak diet balik, sebab berat aku naek okkk... yaiii~

dah seminggu kot diet cam dolu-dolu... just amek 1500kcal jek sehari mcm aku diet dulu-dulu..

tapi dulu-dulu memang le cepat turun, sebab minum jus mate~

la ni, kompom le nak turun 3kg dlm mase seminggu tuh mengarut kan, sebab jusmet takdekk... maybe seminggu pon bule turun 1/2 kg jek kottt skrg ni~

uwwaaa~ nak jusmetttt tapi bajet tak cukuppp, katne la aku nak cekau RM 210 kan, every month pon gaji macam tak cukup jekkk...haha

mau berat 55kg, soilid molid gitewww, takdek menggeleber lagikkkk~ hihi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sabar jek....~

kekadang rasa hidup ini sangat buhsan ok..
tataw apa yg aku carik sebenar nya, ;(
pernah aku cakap kat miro, nak kawen laki kaya..
sebab tengok boss tempat aku keje sekarang ni cam besh jekk...
datang opis belek belek documents,
bila dah buhsan kuar shoppingggg...
sangat heaven ok~ erk.. ye ke heaven?
ke sebab aku tak lalui nya lagik, so aku pon rasa HEAVEN gilakkk...

kekadang aku rasa nak jek kawen cepat cepat, tamo fikir orang lainn...
macam besh jek bila dah kawen, g mana mana ada teman... erk~
tapi ye ke kawen tuh beshhh? ye kot...
bile bgaduh, bhentam, bcerai tuh yang tak besh kott....
TAPI PERSOALAN nye, aku nak kawen ngan sapeee? waahh... 2 satu lagik masalah~ huu

kekadang aku rasa kalo aku tak belajar sampai degree mesti aku dah ada anak 2 3 orang kottt... erk~ apekah? huhu

p/s; sangat sangat melalut!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

apekah naseb intebiu ku~~

tajuk post cam sedey jep kan, tapi aku tak tau pon ape yg aku rasa sebena nya~hihi

tak rasa sedey sangat pon, cuma terkilan kot sbb tak dpt jawab dgn baek...

2 la belajar last minute, padan muka i~~ hehe...

masa intebiu semalam, tjumpa ngan Andy sekali, dak diet, dia pon intebiu gak...

dia kata dia ok, dia tanya aku, cmneee?

sangat tak ok, ok.. haha!

dah le, ak 1st candidate... sangat tak besh!

apa pon, mungkin bukan rezeki aku kot tapi rezeki 'orang' tuh, hikhik...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

redha dalam terpaksa, adekah?

kadang kadang kan kita kena lepaskan sesuatu yang mungkin bukan milik kita...

biarpon pedih, sakit camane pon, kena jugak lah kan...

ye.. ye... dan itu lah yang saya lakukan, tataw ikhlas ke tak, redha ke tak...

tapi saya kena let it go~~

sebelum terlambat... sebelum jadik lagik terukk...

wahhh.... saya sangat tak berselera makan beberapa hari ini, langsung takk...

tak taw kenapa dan sy sgt risauuu perot sy mengalami tekanannnn~

p/s: ;(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

seusss... i loikee all these piccccaaa~

saya suka yerp picca picca di bawah iniiii~

antara nyaaaa:



ialah gambar syok sendirik sayaaa, heee~~ kulit i nampak mulus, tulus, bersih, suci lagik murni yee di situu even tak pakai apa apa make up, heeee... and nmpk berseri seri biarpon keletihannn~~ agak minta puji yee di situ, hahhaha....

next... next... next....



haha.. gambar budak kesik ber2 ni, antara kazen mazen aku yang paling tesik and so talkative cam tiong mereka b2 ni... so buasss, so nakalll and so so la...



auuwww, that girl arh so noti noti and wild wild hokeyyy~ g pelop that boyy, hahaha~ nanti dah besar besar tak leh pelop2x dah yer dik, korang kazen, haram jugek yeee.. takpe budak budak lagik saling sayang menyayanggg.. i loikeee~ full of love ok both of the picca above.. sayang maman n jennyyy!

seterus nyaaa!!



gambar kat atas tuh, gambar my mom, my siblings and my cousinnn~ kitorang kazen mazen memang hidung lebey kurang sama arh, turun temurun weh, hahaha... even bangsa dah campor campor, hidung tuh tak larik punyaaa, masih bule detect arh, hekhekhek...campur cina ke, sungai ke, kadazan ke, kedayan keee... we have same shape of nosee, hahahhaha~ so unique!

gambar laenn????



gambar kat atas, aku suka sebab mereka ber2 adalah kazen yang paling rapat, i guesss... hopefully, both of u will remains close as today in the futureee~ mama aku jaga dari kecik kazen aku tuh sampai umur bpe tahun tahhh~ kedua-dua nye membesar bersama, satu hitam n satu putih.. so until now, nama si itam n si putih melekat, even my king king n my lately aduh also called my cousin as si putihhh~ huhu...
jangan gaduh-gaduh yer korang berdua!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

doakan kejayaan saye yerp~

hekhekhek.. esok dah nak raya tapi tajuk entri langsung tak dek kena mengena dengan raya~~

wat entri ni sebab mata dah ngantuk tapi tanak tido lagik, masi nak maen gameee~ sok raya umah sedara, mata sembab, padan muka, heeee~

tajuk entri, sudah terang lagik bersuluh menunjukkan yg aku bakal menghadiri 1 interview, phewww~ dup dap dup dap weh jantung....

biarpon interbiu tuh lame lagik, tp sgt bsyukur la kot, aku tau awal awal lagikk, so bule prepare study, erkk.. study kee?

7hb ari tuh, SPA Sabah call aku gitau aku dapat interview tuk post Pengajar Juru X-ray, biarpon ak tak minat ngaja-ngaja ni tapi kalo d bandingkan kemasyukan gaji U41 dgn C41, of cos la aku nak U41 kan...

U41, dah le senang nak naek pangkatt, hekhek.. gila pangkat rupa nye~ bukan gile pangkat tp sume org camtuh kot, takan ko nak duk kat takuk yg tuh jeh smpi tua, ye dok?

tapi sedey gak, kalo aku dapat post ni, i have to say goodbye la to Sabah, bakal menetap kat sana puloppp... famili aku? urgghh~

tapi ape pon, aku g jek la interview tuh dulu, dah 2 kali aku tak g kan, so kali ni aku kene g, no excuseee!

p/s: pray for my interview on 1st oct ok!chiaww...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

gambar konvo yg baru sampaiii....

oke... orang laen dah excited upload gambar konvo sebulan yg lalu, aku lak baru nak excited, hekhek...

gambar konvo yg sangat-sangat nampak tembem yerpp... muke lebar gitewww~~ eeeuuwww! seb bek tak nmpk tang perottt...



lihat la kegemukan muke ku tapi body tetap solid molid gitew (ok, tuh statement tipu)...hihi


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

dah nak raya eh?

cam tak rasa jek puasa tahun ni... bila aku tulis entri ni seminggu lagik kot nak raya, ye ke seminggu? ke aku jek yg perasan~hihi

k la, tak saba nak raya, bule gitewww? hehe~ takdek beza pon raya ke tak, aku tak dapat cuti cam haremmm jek aku just raya 3 hari, mane cukup wehhh...

aku nak duk umah lame-lameee... lenggang-lenggang~ baju aku byk yg tak pernah pakai lagik, rugi la aku... hehehe~

gediks sungguh...tak tau kebaya yg aku buat tuh muat lagik ke tak~ kalo tak muat jawab nyeee aku tak byk baju rayaaa~

ok laaaa... aku buhsan, nak resign kejeeeeee!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jawatan 0 tuk gred U41, cepat jengukkk!

haippp.... ni express entry sal vacancyyyy tuk gred U41, so sape-sape yg ade basic clinical tuh, bule r apply... dah gred pon besaq-besaq tunjuk U kan??? so, sile la gunekan kepakaran clinical anda...

baru jek dapat info sal kekosongan post ni.. byk post 0 weh, so, jangan rebut-rebut... budak-budak sinaran perubatan ke, sains sukan ke, dietetik ke, sains pure keee... bule jek apply~ yer la sains pure pon ade jek yg keje d hospital biarpon drg tak attach kat spital...

tanpa membuang maseee... meh tengok list post 0 tersebuttt:

(1) SuriRumah U41 -- *infiniti post*
(2) Pisau Cukur U41 -- post available depends on your talenttt, ehemmmm~~

wahhhhh... ni post baru ok~~ cepat2x anta resumeeeee... pastikan resume anda mengikut tema post yg di pilih... kalo SuriRumah U41, letak la watermark apron ke, dapo ke, kuali ke, periuk ke kat resume andaaaaa...

BYE.. grab ur chance!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i heart if....

i heart if everyday is sundayyy~~

huhuhuhu....

syndrome orang stress kerja ok!

ok byeeeeee....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

semuga dikuatkan iman dan semangat keluarga ku~

Tetiba perasaan sedey la pulak... tengok ayah aku tak larat jalan mcm biasa yg selalu aku nampak, huhu... sampai hati orang-orang yg berkenaan buat yg bukan-bukan terhadap sesama umat mereka... apatah lagik yg membuat tuh ada kaitan keluargaa~~ pedih hati wehh...

dah kena macam ni, baru la tau sape keluarga sebenar dan sape bukannn... huhu~ memang betul penilaian aku terhadap orang tuh selama ni~

aku tak membenci tapi bile aku dah tak sukee, selama-lama nya takan suke kott~~ maybe dalam kepala otak aku dah putus kot hubungan kekeluargaan biarpon aku tau perangai tersebut sangat tak baik tapi aku pon manusia, yg x sempurna mana iman dan cuba tuk membaiki... tapii~

kalo dulu dia la yg beriya-iya kate famili mama aku tak baik la,apa lah.. aku ingat ok sume peristiwa waktu aku form 5~ sume sekali ok...! orang yg selalu berlagak baik n sempurna, macam dia la sume nye yg betul~

Biarlah Allah yg membalas balik sume kejahatan "kamu" terhadap kami....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ori ke tak ni?

uhuk3x... tetibe aku ase set tia amelia yg aku baru beli tuh tak ori~ sebulan dah kot aku guna tia yg baru aku beli tuh.. tapi cam takdek kesann... dulu-dulu aku pakai, maksud aku 2 set before ni memang berkesan, seminggu jek bule nampak perbezaan kulit~

pakai sunblock dia pon tak berminyak, tapi yg ni asal muka aku naek minyak.. sedangkan aku keje duk tempat ekon~ dr kul 8 sampai 5, asek ekon jekk.. asal muke leh naek minyak? ni yang wat aku semakin curious ni, adui laaa~~

mahal gak weh aku beli 1 set tia tuh, harge nak cecah rm100, T__T... well, u know, sabah harga memang mahal, tuh aku sangat kedekut shoping kat sini~

pastu, aku mula la perasan yg krim malam dia pon seakan-akan tak sedap bila pakai, aishh~~ menyebabkan aku malas mau pakai every niteee...

krim kunyit dia lagik tak yah citeee.. aku perhatikan kaler tak same dgn kaler yg aku beli set-set sebelum ni...apekah aku kena beli baru?

tapi, xde la pulak jerawat mawat naek... cumee takde beza kat muka niii n tak sedap nak gunaaaa... rasa nak baling jek wehhh, bekas cumil kaler papel itewww~~

nanti aku dah dapat duett.. aku nak beli yg baruuu~ nak g baling yg set lama niii!

SAKIT HATI TAU TAK!--> biarpon tak sure lagik tuh tak ori, ekeke

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

raya... raya...raya...

Puasa baru nak masuk hari yg ke-5 tapi dah excited nak raya, apakah?
tahun ni tak sama dgn 4 tahun yg lepas, 4 tahun berturut-turut aku berpuasa di bumi Kelantan, 4 tahun jugak la aku mula kan sahur pertama dengan 'air tangan' sendirik~
tahun ni pulak, aku puasa di bumi kelahiran ku, ecece.. makanan pon berbondong-bondong tak kira sahur or mase berbuka...

rendu dgn keadaan sahur n berbuka ala kadar masa aku duk kelantan dulu, gedix sungguh~
tadi g jalan-jalan kat bandar, niat hati nak g survey baju melayu tuk ayah n king2x aku, tema tahun ni warna hijau yg mcm biru gitew~ senang sebut warna turqoise la..

pheww~~ susah weh carik baju melayu siap kaler macam tuh, aiyark~ nak beli 2 lai lagik tuh.. mana aku nak carik, dah le ak pon cam lupa-lupa ingat kaler baju kitorang kan, ekeke...so tadik kira nya usha-usha jek la, punya ramai manusia weh~ aku tak larattt...
satgi berbukak kat situ, kena tangkap, naek van mayat, padan muka!

aku malas dah nak jalan-jalan, kul 2.30pm, ak pon naek bas, balik umahhh... tapi dlm bas tuh, ada adegan menyampah yg buat aku rasa nak jek ckp kat 2 org tuh, weh.. korang pose ke tak ni, asal berpelukan bergedik-gedikan dalam bas~ tak senonoh!ramai org tengok, tolong la behave~ dah le naek kenderaan awam, perangai tak betul le pulak~ harap-harap dijauhkan le aku dari perangai camtuh...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ sweet gudbye ~

one day if u read my blog... then, u will know how deep my love is~~

Bila nanti kita berpisah
Jangan kau lupakan
Kengan yang indah
Kisah kita

Jika memang kau tak tercipta
Untuk ku miliki
Cobalah mengerti
Yang terjadi

Bila mungkin memang tak bisa
Jangan pernah coba memaksa
Tuk tetap bertahan
Di tengah kepedihan

Jadikan ini
Perpisahan yang termanis
Yang indah dalam hidupmu
Sepanjang Waktu

Semua berakhir
Tanpa dendam dalam hati
Maafkan semua salahku
Yang mungkin menyakitimu

Semoga kelakkan kau temukan
Kekasih sejati
Yang kan menyayangi
Lebih dariku

Bila mungkin memang tak bisa
Menyatukan perbedaan kita
Dan tetap bertahan
Ditengah kepedihan

Jadikan ini
Perpisahan yang termanis
Yang indah dalam hidupmu
Sepanjang Waktu

Semua berakhir
Tanpa dendam dalam hati
Maafkan semua salahku
Yang mungkin menyakitimu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cement la marni bukan siemens~ aduyai!

disebabkan sebutan cement and siemens adalah lebey kurang, maka aku pom bule tersyasyul gitew, hakhakhak...

tadi kat opis, aku g fax dokumen pe mende tah g branch yg 1 lagik.. pas jek fax dokumen tuh, aku kena confirm kan la, surat tuh sampai ke dop.. so, ak pon call la orang yg berkenaan kan~

orang yg berkenaan pon jawab lew call haku.. oh ye~ ni 1st time aku pegang henpon opis, selalu nye ak gune telefon ofis yg biase jek, 2 pon call sebab mau pass tuh LPO no lepas drg anta invoice kat opis aku.. sumpah aku tak tau LPO stand for what, Late Purchase Order kot, wahahaha... suke ati aku jek~

ok.. sambung2x, aku pon call la itew staff nama Araleng d Tawau branch kalo tak silap~ aku tak pernah ckp pon ngan dia ni, kire nya tgh hari tadi, 1st time lew cakap ngan dia even dah sebulan lebey aku keje kan.. hehe~~

so, before cite ape2x sal dokumen yg aku fax tadik, die bule interbiu aku lagik, ceyt.. naseb tak tanye aku dah kawen ke belom~~ pastu, dia pom tanya aku, document tadik tuh sume tuk cement keeeww~~

eeuwww... pada pemikiran aku, cement=siemens~ aku pon konfident la jawab yerp, sume tuk mesin siemensss~~ dalam 2 3 saat baru perasaan yg aku tersasul, bile mase lak company tempat aku kerje ade kaitan ngan siemens~~

syarikat aku bukan pengeluar mesin CT SCAN ok~ haha.. tp forwarding lorry yg angkut cement~~aduyai... apa la ko marni, selalu sangat buat silap~~ hahaha

mase study-study dulu langsung tak minat kat ct scan pon.. dah keje lorry cement, baru ko minat eh, padan mukaaaa~~ hehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aiyark~ i cant see that ring bell..=.=", jakun gilak!

pagi tadi masa nak g keje, sume benda rasa pelik... tak tau napa~ hukhukhuk... pakai baju pon rasa tak yakin nak jalan...pastu dah lew kuar umah pon agak-agak lambat, dlm kul 7.40 am~ aku kena masuk opis kul 8 am...

takde la jauh sgt pon opis tuh dari umah..dalam 2 batu jek~ bas pon selalu nye banyak jek... tapi tadik, asal van-van jek banyak, dah lew aku memang tak naek bas cenggitu sebab susah la mau kuar.. siap bhimpit-himpit lagik, ohoii~~ kalo ngan pompuan takpe gak, kalo ngan laki aku tak kenan sangat dowh... geliiii~~

dimulakan cerita, adalah jugek nmpk 2 bygn bas ni.... yg depan tuh agak kelihatan baru yerp berbanding yg belakang.. s0, aku pon berdiri la sbgi isyarat supaya bas tuh bhenti amek aku yg tercongok kerisauan di situ...

dan aku pon naekk... naek jek, terdetik kat hati aku, apsal bas ni tak sama ngan bas yg lain-lain ek, baruuu... cam bas ekspressss~~ ke ni bas kilang, eeuuwww~~ seb bek ada konduktor gak, sah lew bukan bas kilang, yeehawww...

aku pon perhatikan la sekeliling bas itewww.. sangat byk langsir ok~ mata aku pom melilau-lilau lew lagik... dan dan dan... aku baru perasan, aku tak nmpk lgsg ok ring bell, eeuuwww~~ gelisah gile haku~cmne dia nak tau aku nak bhenti kat phentian bus tuh... aduyai~ dah le aku lewat, kalo tlepas, parah haku weh...phewww~~ aku perasan takde ring bell time kat batu 5, ade sebatu lagik...

takkan aku kena ketok dinding bas kottt, suh bas tuh bhenti.. dalam hati aku, gila kuno bas ni nmpk jek baruu... tetibeee ada lak bunyi belll~~uuwwwaaa, drg dpt katne bell tuhhh... apsal aku lgsg tak nmpkkkk~~

pulun gilak aku mencarik bak kucing kehilangan anak, mesti orang kat dlm bas tuh sume heran tngok haku, malu wehhhh~~ sebab aku pulun carik la, aku jumpa jugak bell tuhh... hehe~~

ceyt, ring bell tuh tsembunyi kat langsir yg banyak itew ok~~ aduyaiiii....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

harap tiada penyesalan~

uhuk3x.. aku baru jek menolak tawaran jadik cikgu ganti yg selama ni aku memang mau, sebab menurut miro mok jadi cikgu tuh seronok jugek~

penat-penat en tuh call aku, sampai 2 3 kali, siap missed call lagik gara-gara aku ponteng keje kat toilet~~ tapi akhir nya aku call dia balik kate ak tak jadi terima tawaran tuh, huhu...

harap-harap tiada penyesalan... sebab gaji yg ditawarkan atas aku kira tinggi la jugak, RM93/day... so, kalo 2 bulan maybe dpt lew kot dlm 3k lebey...

tapi sebab aku kesian kat bos tempat aku keje skg ni, sebab aku baru genap sebulan keje, takkan nak bhenti dah kot.. sgt memburukkan nama aku tol kalo aku bhenti~~

so, aku pon call en PPD itew dan memberitahu aku tolak tawaran tersebut~ sengal tol ko marniee... kalo ko terima, dah tcapai angan-angan mu pakai sume baju kurung n kebaya yg dah lame ko tak pakai, sob3x...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

duet dah melayang~~

hukhukhuk... baru jek lepas membeli tiket flight tuk convocation day~ takdek la mahal sangat tapi rasa duet tuh sangat la sayang~ tak mahal sebab yg kami naek ni MAS kalo AA kompom aku kate mahal vaviii~~

maci aku teringin sangat naek MAS, dia dengar dr mulut aku kot, bab ari tuh aku 1st time naek MAS dr KL-SDK...best gileeeerrr, hakhakhak...

time aku tgh tido dalam kesejukan, that stewardess tolong aku pakai kan selimut, hekhek..syiok naek tuh~

makan pon freee... banyak lak tuh, lebey banyak dr makanan yg kite beli kat atas flight AA dgn harga belasan ringgit, ceyt...

siap dia bagi package... dalam tuh ada nasik grg + satay ayam + ferrero rocher 2 bijik + sepotong kek + air mineral + pink guavaa (mase tuh mknn aku lew)... eeuuww~~i like MAS...

bukan tuh jekkk.. tempat duduk pom luas, bayang kan lew sepanjang perjalanan kl-sdk, aku duduk sorang kat kerusi 3 orang tuh.. luas beb~~ kebetulan montot aku memang agak-agak berisi kan, miahahah...

oh.. dah sgt byk melalut~

s0, aku dah beli tiket flight untuk 4 orangggg, two way ticket for four, cost me about rm1600~ sayang gak lew duet tuh...

i m going to KL on 1st of Aug until 7th.. so guys, wait me derrrr, hehehe...me coming!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: Gila Malang Hokey ::

pheww~~ gilak malang malam nih... sangat malang hokey~ plan g kuar makan-makan sebab ada orang PTPTpu dah masuk... jadik ktorang pon plan kuar makan kul 8 pm~

yang kuar tuh b3 jek, aku sorang jek pompuan~ dipendekkan cite ktorang pon g la makan dekat ngan laut sandakan sana, ala-ala Bistro kunun nye.. mahal mau mampus ok, tak sedap mana pom, tak kena dgn selera haku~ selesai makan lebey kurang kul 10 pm..

kitorang pon gerak lew, konon2x nya mau lepak dekat tembok sandakan tuh.. tapi lepak 5 minit jek, ktorang pon gerak lew g Pasir Putih, saja mau jalan-jalan, even takdek apa pom kat situ...

dah puas round-round, sampai naek atas bukit tah mana-mana budak ni bawak haku.. siap cabar mencabar lagik pulang umah lalu jalan kubur, ya.. ya.. aku pom kata, ok.. jum ikut jalan ni~

apa lagi weh, time lalu jalan kubur tuh, aku langsung tak toleh tempat pkuburan tuh weh, jalan tuh keras, dari kecik-kecik lagik dah banyak dengar cite yg bukan-bukan, sebab dulu banyak relatives yg tinggal kat kawasan tuh~

dah letih jalan-jalan, kunun2x nya mau balik la ni~ di simpang jalan masuk ke rumah lak di tahan oleh c teeett... sengal tol la~ cam mau menyumpah jek time tuh..

sekarang masih menggeletaq lagik ni~ aduyai! 1st time kena weh, mampus.. kami b3 muka pucat, hakhakhak.. tak leh blah kazen aku siap membodek lagi c teeet tersebut supaya tak kena tuuutt,hahaha...

relax jek la marni weh.. benda dah jadik~ haha!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dia.Jua.Aku.Kasihi

terlebey gediks lak aku rasa kerana membuat entri ini...ni kes rindu gila-gila tp tak leh luahkan, kesian daku...1st time aku rasa aku kesian kan diri sendiri~

aku tau orang tuh mesti tak kan pernah baca blog haku, tak kan pernah jumpe FB haku, so aku bule la meluahkan sume rasa perasan suka benci cinta sayang kat sini, haha...

kenapa dia tak kan pernah jumpa? kerana dia bukan celik IT, haha..

pada saat dan ketika ini, rindu gila la ngan 'dia' tapi disebabkan sangat banyak hal yg aku rasa tidak akan menyebelahi kami, maka aku memutuskan bahawa adalah sgt tidak patut menjalin hubungan lagik~ kerna itu hanya akan menyakitkan hati dan perasaan ke2-2 belah pihak..

mungkin ini adalah jalan yg terbaik yg pernah aku pilih tuk hubungan ini..

p/s: I LOVE U Dia.Jua.Aku.Kasihi~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ku akan ber"konvo"~

Convocation letter ku sudah pon sampai siang tadik.. surat tuh dah renyuk-renyuk pon, haha~~ letih naek flight gamak nye!

di dalam tuh tertulis la Ijazah Sarjana Muda Sains Kesihatan (Kepujian)~ dia bagik sekali dgn final result, yosh~ sedey jgk tengok final result, naseb lepas 3.0.. syukur alhamdulillah~

tapi baru aku teringat aku masih belum tunaikan puasa nazar aku, alamak~ mati lah gini!

dalam hepi terima surat konvo tuh, ade gak perasaan sedey bila teringat member-member haku...SANGAT RINDU ok!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ku keliru~

ku sangat-sangat keliru dengan perangai sesetengah orang... bila rasa kita diperlukan cepat jek kan mesej masuk dalam henpon sedangkan masa tuh kita dah tak hengat langsung pasal dia~~

aish~~ buat apa hendak memanjangkan hubungan yang kita sendirik tidak pasti apakah penghujungnya... sekiranya kita mengagak bahawa hubungan itu akan mempunyai ending yg baik, then we should protect it, we should care for it.....

bukan hanya sekejap tapi biarlah berpanjangan dan kalo boleh selama-lamanya...ini tidak, bila rasa terkenang-kenang, mula la gatal mau carik kembali kenangan itu.. sedangkan diri sendirik tidak pasti dengan kemahuan~

ini tidak bila rasa buhsan, mula lah buat hal.. hai cik abe, ingat perasaan mu je ke nak jaga? perasaan kita takdek org jaga! dan we should end our story asap~ tak leh la hidup macam ni..

tah-tah bila dah kawen, sebulan jek ok.. lain-lain bulan tido asing-asing.. i m tired of this!

so, sekali lagik kuatkan la hati ku Ya Allah~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

boys under 25, di larang mengorat sy~

ohoi~ perahsan sungguh tajuk entri ku... macam banyak la pulak org mau ngorat aku kan, hakhakhak...

padahal, sorang pon takdek yg mau ngorat haku, sob3x.. cuma teringat bila aku dapat call dari sape-sape, cakap lama-lama, senyum ayu-ayu...

pas je aku call, nanti Maci Gemuk ku akan tanya "sapa tuh ti?".. "laki ke pompuan?"~ hak3x.. aku pon cakap la, takdek sape, kawan jek~~

pastu, dia pon pernah cakap, kalo nak kahwen, jangan memilih sangat.. terkedu aku beb~

sebab aku d antara orang-orang yg memilih, huhu... tamo la weh, kawen tangkap muat~

s0, di antara yg menjadi ukuran aku ade lah HARTA, hehe.. gurau jek la! bukan harta tapi umur... s0, boys 25 and above allowed to approach me~(valid tuk tahun 2010 jek)

s0, yang di bawah umur tuh.. kalo aku kuar ngan korang pon, tak semestinya korang ada chance kapel-kapel ngan haku... bukan sombong tapi dah memang umur yg lagik tua tuh syarat haku...

sorry, kepada sape-sape yg tersinggung (kalo la orang2x tuh baca kan)...hahaha~~bukan niat tuk menyinggung cuma kadang-kadang tak tau cmne mau sampaikan, huhu...

bule time lagik kalo yg ngorat tuh 1 umur, tapi kalo dah sampai 20 n 21 tahun..weh, aku dah tua weh, korang tak tengok ke kedut bawah mata aku ni~

jap lagik, aku jalan ngan korang, aku yg malu lak.. ekekeke~~

tapi kalo memang dah jodoh ku, mau buat cmne kan, tapi skrg ni memang tak terbuka lagik la pintu hati tuh orang yg lagi muda, MAAF!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My Routine Harian

Setiap hari bangun awal, biarpon aku rasa pagi tuh aku letih sangat-sangat.. tamo bangun sebab tak cukup tido…

Mandi dengan shower Dettol yg aku baru beli tapi agak tak besh sebab licin sangat, so aku kat shower agak lama la jugak~ sebab ingin mengesatkan badan (apakah bahasa haku?)

Pas mandi, aku pon terkedek-kedek ngan perot yang semakin besar ini carik baju yg seswai tuk aku pakai ke opis (kalo ikut hati,hari-hari aku mau pakai jeans jek!)… pastu, larik-larik naek tangga sebab mau iron baju…

Dah iron baju, aku pon cepat-cepat sarungkan bra n spenda, miahahaha…. Seterusnya touch up sikit-sikit, dah tak touch up sebanyak kat USM dulu, sebab takdek mood mau bersolek~dan sekarang muka aku naek jerawat dan dah hitam, hukhukhuk…..

Lepas dah berbaju n berbedak… terlupa lak amek anak tudung kat bawah, berlarik-larik turun tangga, bergoyang lemak perot haku~ then, memanjat tangga semula…

Wokey.. dah siap sume-sume.. aku turun tangga semula tuk ber’sarapan’~ sambil mengisi makanan ke dalam bekas tuk di bawak sebagai bekalan… lepas 25 min aku bersarapan, wau! Lama gilak sarapan, of cos la kena makan banyak… kena kenyang b4 g opis baru bule jimat, ekeke~~ 2 sebab semakin gumuk!

Lepas jek sarapan, berlari-lari ke ruang depan sambil menjerit-jerit sebab ada kucing ganas di dalam umah, ekeke…. Setiap hari jugak kalo aku mau kuar g keje, nenek aku tolong angkat kucing yg bernama Tagal itew, baru aku bule kuar… sebab aku sangat la takut dgn nya~ thanx nek…

Pastu aku pon kena la jalan sikit kan utk g station bus, dan selalu nya aku tak keseorangan di station bus tuh… sebab biasa nya ada sorang budak laki tengah tunggu lori dia tuk pick him up~

Sebab aku sorang yg agak tak peramah la kalo dgn outsider, jadi aku tak pernah bersapa pon dengan budak laki tsebut…

Even ada gak budak tuh sapa aku sebab bertanya kan masa.. aku jawab tapi pastu buat don’t know jek…

Sampai la pagi tadi… kami bersapa secara formal, ecece~~ dia tanya aku sudah kawen belom? Dalam hati mau menipu tapi teringat kan nnt saham aku turun, laju jek aku jawab belom….

Dah penat menaip…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku rindu kamoo-kamoo….~

Tetiba rasa menyesal gilak la pulak langsung tak apply Master~ 2 la, gatal sangat mau kawen, finally takdek orang yg pinang pon… ekeke~

Awal bulan 7 ni, majoriti kosmet-kosmet aku akan memulakan semester baru, best nya dorang..aku rindu gilak la zaman-zaman study!!

Aku rindu mau baca buku radiologi ke, dosimetry ke, nota Dr. Aref yg bertimbun yang aku malas baca dulu… really miss all my notes~

Aku rindu mau datang kelas biarpon aku selalu monteng… sekarang tak sama ngan belajar, dulu time kuliah rasa rajin sikit, aku datang la kelas… sekarang aku malas bangun pagi, aku tetap kena bangun, tetap kena mandi, tetap kena bersiap g kerja… kalo tak, takdek duet~

Aku rindu mau rasa debaran exam… sampai tak tido semalaman sebab pulun baca nota~ pastu g risik-risik kawan kat gtalk, tanya dah habes baca belom… sedangkan takdek beza pon kalo dorang dah habes baca ke tak, tak effect pointer aku pon, sebab aku sendirik tak baca, haha.. tapi sebab me such as a gossiping machine… dan benda tuh harus aku tanya~~

Aku rindu mau g belly dance dan aerobic dgn c miro mok dan ery mon…

Aku rindu mau “brunch” sama-sama ngan dorang-dorang lepas jek kelas pagi… daging cincang masak tumis, aku ngan kak Ieda sangat suka makan itew ok~~
Aku rindu lepak kopitiam tengah-tengah malam… sambil minum tiramisu white coffee~~ balik kg jek, takdek member bule di bawak lepak.. sebab dorang sume lepak club (tipu jek!)~

Dan yang paling penting…. Aku rindu mau minum Jus Mate 5 sebab aku dah semakin gemuk, biarpon ada orang kata body sekarang lawa, makasih maci, ekeke~~tersipu-sipu bak perempuan melayu terakhir aku waktu di puji, kembang bontot seh~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hupdate Seminggu Engkau!

Wahai ‘laptop’ yang sudah lama tak diguna… rindu kah engkau kepada ku? Hiks3x…
Tuan mu ini sangat lew ‘busy’ dengan pekerjaan nya yang baru…

Ekk… keje itu buhsan ok~ so, kawan-kawan ku jangan lew keje, miahaha…
Mari kita ramai-ramai membesarkan badan walaupon kenyataan nya ada di antara mereka yg sudah besar… money jugak yg kurus (dalam mimpi jek la)!

Keje dari ari senin sampai sabtu (half day) sangat buhsan ok, jadi kerani sangat buhsan ok..

Dengan surrounding yg sume nya cina, oh..oh.. aku langsung tak faham~~ tp tak pe kuatkan semangat.. kalo dapat interbiu lagik, tobat aku tak mau jual mahal! Sehari sebelum interbiu aku dtg, ekeke….

Start keje hari khamis hari tuh… aish~~ 1st day, aku langsung tak tau buat apa… tup tup kena buat filing, OMG~~ sangat banyak kertas tah pape! Payment voucher la, Journal voucher la.. ingatkan buat tesis jek ada journal, agaga… Reserve voucher la, adoyai~

Takpe.. takpe… aku buat la filing tuh sume~~ yosh! Dah siap 1 bakul yg bermacam-macam jenis voucher ada… bangga weh biarpon aku buat sehari setengah (macam siput la)~

Rupanya bakul tuh hanya tuk Sandakan Branch, uwwwaaa~~ Lahad Datu Branch tak buat lagik..dah mau muntah tengok kertas tuh ok!

Dipendekkan cerita, banyak lagik kertas-kertas tuh, sob3x.. hari ni ahad, aku cuti, yosh! Tapi atas meja aku penuh dengan “creditor paper” tuk Lahad Datu, urrgghh~~ muntah merah haku esok!

Lepas siap jek keje meng”filing” ini.. keje aku sambut telepon la pulak, ekeke… telepon berbunyik, aku pon jawab “TS SHIPPING”.. hak3x~~

Macam takdek dalam silibus aku sebagai student Med Rad jek experience keje aku ni…hoho~

Bangun-bangun tido pagi tadi, rindu kat cosmet-cosmet haku… termimpi Ieda Sharida, dalam mimpi tuh termasuk gak Juara n D’Village… aku sangat merindui Kelantan~

Dengar lagu enta eih.. teringat kat ery mok n miro mok jugek, ekeke…. Teringat kenangan kami pulun tuk kurus~

Semuge persahabatan kita kekal selamanya.. dan kpd mereka-mereka yg further study (Msc.), congrats n good luck korang~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku buhsan.. aiyark~

BUHSAN gila hidup sekarang ni...aiyark~

takde buat apa-apa kerja, hanya membesarkan badan jek..

dapat kerja part time pon tapi tak d suruh keje la pulak...

asek makan... makan... makan....

beberapa hari ni aku sangat la makan dgn banyak... tah pape~~

sangat la tak best ok bile takde keje, takde income... maksud nye tak leh shopping ngn suka hati~~

biarpon mama aku kata dia bagi wit belanja every month tapi perasaan sangat tak besh sebab bukan duet sendirik...

tak best... tak best...TAK BEST!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

semakin gumuk~~

sob3x... aku semakin gemuk, tadi pagi pas mandi aku pon mengenakan baju warna hijau, kunun2x mau g interbiu, CASHIER jek pon...tak yah cantik2x, hehe~~

baru aku perasan yerp.. lemak2x kat belakang semakin obvious, oh.. NO! tak buleh jadik ni...

semakin gumuk gitew, aish~~ mama anak mu dah gumuk la balik, ekeke...

kat umah asek makan minum tidur... sampai mama aku halau dr umah sebab semakin besar die kate (tipu jek~) hehe...

tinggal kat umah paci aku, lagi la kot semakin membesar, hehe...tak tau ler skrg berat ku ini berapa... aish~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

den lotih....

hari ni genap seminggu kot aku duk carik keje sambilan...banyak gile kedai yg aku masuk, tanyeeee sal keje kosong yg btempek kat luar tuh... malu dowh sebenar nye~~

tapi di sebabkan masalah duet,aku kene gak lew pulun mencarik kan... aish~~ bukan mak ayah aku tanak bagi, kalo sekadar rm 50- rm100 sebulan tuh, ape la sangat kan... tapi kalo nak mintak lebey2x, aku segan gak kot...

dah lew time belaja pon dorg support, ni dah habes belaja pom mintak duet lagi... mane nak shoping baju nye, tia amelia aku lagik, kasut lagikk, make up lagik, aishhh.. nape sgt banyak to buy list ni, adeiihhh....

apply keje pon, lepas interbiu, die suh tunggu, tuh yg aku tak suke tuh... kalo tak dapat, cakap jek la tak dapat.. nak tunggu-tunggu, aku malas ok!

nyesal lew pulak tak datang interbiu SPA ari tuh, aish~~ kalo aku tau cmni la susah nye carik keje... huhu

aku rindu mase-mase belajar dulu... rindu sesangat!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

special entry tuk miro mok~

miro suh aku buat entry kat blog tengah hari tadi, haha... rindu aku lew tuh mok?=)
time wat entry tuk si miro mok ni, aku tengah demam ok... DEMAM gara-gara carik keje~
pheww~~ susah gile carik keje! siap demam-demam... haish~~
ayah aku pesan supaye jangan kelam-kabut carik keje... relax2x jek~~
tapi sebab aku di kategori kan dalam geng-geng maci aku yg pemboros, then I HAVE TO FIND JOB ASAP! haha....
malam ni on9 kat umah maci aku yg sorang, sebab kazen aku bawak broadband die g Labuan, huhu... AKU TAKDE DUET NAK BELI BROADBAND!
tapi bile on gtalk jek... aku dah tak nampak kawan-kawan aku, di mana mereka? so rinduu...
gtalk n fesbuk pom bukan cam yg dulu dah...
dah tak ramai.. buat aku rase malas nak bukak~~
ouh... begitu merindui mereka~ jumpe konvo nnt deh n doa kan aku dapat keje ye kawan-kawan~~

p/s: tak larat~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

akhir nye...

akhir nye tgh hari semalam, bermula la penghujung Degree ku dan zaman student ku..
sekelas pon planned pakai baju kelas sume nyee...ehem~~ oren gitew!
ouh.. ade gak yg tak pakai ek?? hehe.. takpe sebab ade yg gtau dah bawak balik umah baju tuh~

jawab jawab paper prof madd, dalam hati rase sebak, my last paperrr~~ my last exam with 26 of themmm~~ my great coursemate biarpon ade yg perangai pelik, biase la kot manusiaaa~~

pasti merindui mereka mereka itew...

DAN ESOK AKU AKAN TERBANG BALIK SABAH...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

over~

i m over with you... dah tak de perasaan~~
tak de perasaan hepi pom bile dengar khabar dari awak yg telah lame menghilang~~
Ya Allah, tetapkan lah hati ku~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::AKU WANITA BIASA::

aku sangat menyukai lirik lagu ini... terutama nye part "maafkan aku bile hasrat ku keliru..." sob3x...~~

apekah?dah3x.. malas bermain ngan perasaan~~

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..

Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2009/07/lirik-aku-wanita-biasa-krisdayanti.html#ixzz0mleWa8Lk

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku akan datang kelantan lagik~

aku takde keje ok, hari ni bangun awal, asek dok fikir kan barang aku jep bile nak habes kemas~~

tetibe, instinct aku kate yg aku akan datang Kelantan lagik... tuk ape? 2 aku tak tau...sambung Master Research? menghadap Prof Mad and En Ray lagik, hehe...

dorang b2 pon dah muak kot tengok aku, hehe...

tapi harap-harap bukan repeat paper... jauhkan lah dari ku~

terfikir gak nak sambung Master sebab plan awal dah larik, sekarang tak yah fikir ape2x, tak yah fikir umo sape2x yg dah meningkat tua (bersedey kah aku?)... sambung master by research byk dapat duet woo, ekeke...

mata duetan sungguh ko marnieee...

sekarang igt nak kemas barang tapi tak study lagik, kalo tak sempat nak kemas, cmneee?? kene la mintak belas kasihan mek miro n miro lagik, uhuk3x~~kene tumpang barang umah diee...

tak habes habes carik miro.. dah la before ni makan byk gile kat umah diee~~ sebab mek die peramah... tak rase janggal, bile tengok body build mek miro, teringat mama aku kat kg~~

uhuk3x... panjang nye aku melalut~~

miroo... kawen jangan awal sgt tau, bagi aku kumpul duet dulu, nak datang kawen ko~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Med Rad Last Trip~

as our closing semester or year as Med Rad student~ we went to Lata Tembakah for mandi manda actually... even at 1st, there are some technical problems about place we should stop for our tempat berkelah.. sori la yek, i tak berani nak bawak tingkat tinggi memandangkan majoriti of us cannot swim, then tingkat paling cetek jek la i mampu, tapi dalam jugak kan~~

kete-kete yg g pada hari tuh~~ thx korg!


zaza mok~~


thanx ada sebab bule bawak kete gak last minute~


tq yek wen sin sbb bagi k ida drive kete u~~


joe's car...


i bagi yg halus2x jek kat kete ni, thx iman man~~

OUR ARRIVAL!

"HUTAN LIPUR LATA TEMBAKAH..."






orang 1st cedok meehoon okey~



gaye2x berenang kunun2x nye~



sume olang tengah penat ok.. penat apa? penat makan n berenang, hehe..





next destination-->BUKIT KELUANG!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

our last trip together!

tomorrow maybe is our last trip together to mandi-manda ramai-ramai~ i love u my Med Rad course mate... really really love you guys!

masak seawal kul 5 am tuk dak2x kelas aku, aku sedikit pom tak kisah kot... even kat umah aku tak pernah bangun seawal tuh tuk masak kan...

tapi sebab bile ade makanan, cosmet aku sangat2x la gembira nak pegi kan.. then, i willing bangun awal pagi, tolong2x prepare...

bile lagi la nak gather2x cam ni... 8hb dah nak balik, sob3x~~

lepas ni tak leh dah ngumpat depan2x... tak leh dah nak dengar dak2x ni asek cakap aku paling berat kat kelas... eeuww~~ i will miss it 1day!

miro, zaza, k ida, bonii, laboo... ery mok, epa puaka, phua longkang, joe carut dan lain-lain...

i will miss them so much...=(

so guys, lets enjoy our last minute moment in USMKK...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

dah sembuh...

mood swing2x semalam dah oke semula...
aku sangat la kene menghargai scroll yg aku dapat nanti..
Bukan mudah nak dapat ok... sampai mengalir-mengalir air mata kat bilek persidangan~
phewww~~ what a shammy moment, ces! nampak sangat aku cengeng..
uncontrolled ok mase aku nanes tuh.. nak bhenti tapi air mate jatuh lagik, waaa~~
aku tak tau nak buat camne lagik sebena nye spy tak nanes...
dengar k ida tgh pujuk aku, lagi la sayu hati n air mata semakin deras~
2 bile aku merajuk or terasa ape2x, aku tak suke org pujuk.. sebab aku akan semakin sedey n mengada-ngada, sekian terima kasih!
niat hati memang tanak nanes.. aku pakai mascara n eyeliner yg agak tebal semalam yerp, kalo aku nanes kompom la mate aku hitam cam ketumpahan water color hitam di sitew, citt~~
tapi uncontrol ok, air mata pon jatuh jgk...xleh blah ok scene tuh! sgt memalukan, yucks~
umo dah 23 tahun, bule pulak nanes nanes dpn orang ramai... aish~~
walau apa pon, thx la prof mad~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jatuh jugak akhir nye~~

akhir nya jatuh jugak air mata ku pas present viva tadik..

bercampur baur perasaan skg~~ tak tau nak describe cmne??

uurrggghhhh~~ rasa nak balik umah, sangat2x nak balikkk...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

oh my nihongo no benkyo~~

pheeww~~ paper jepon dah settle tapi sangat takut ok...

sebab aku jawab dengan sangat tak yakin (apekah?)...

bukan tak studi... studi tapi last minute kot, disebabkan aku ada paper 20hb hari tuh dan full draft tesis kena hantar 18hb hari tuh.. menyebabkan aku terpaksa study last minute~~

paper special technique pon studi last minute.. malam 18hb baru start study, even nota ada 7 je tapi banyak dan susah hokey...CT Scan,MRI dan PET serta SPECT~

kompom la aku takkan habes bace sume nota tuh dalam mase 2 hari kan... maka, aku pom men'decide' untuk tidak menodai langsung nota PET n SPECT, dan aku hanye khatam 4 nota tebal kot (tapi x clear ape content sebena nota)...

DAN... dalam question paper, ade dlm 5-6 soklan MCQ tentang PET-SPECT, berturut-turut ok jawapan MCQ aku ade lah true sume tuk 5 6 soklan itewww... blurr dan langsung tak bule meneka (salah teka negative marking ok?)

while, dalam MEQ adalah dalam 2 soklan PET-SPECT dr 8 soklan tuh kan? dan awal2x la aku lorek soklan tuh sebab aku takkan jawab...

then, aku kena pilih 4 soklan dari 6 soklan, phewww~~ aku tau jawapan tapi aku x hengat, apekahh... tapi overall, aku berpuas hati kot ngan special technique biarpon takde la baik sangat tapi kertas tak '0'...

just tunggu result je la kan...

PAPER JEPUN.. buat aku rase nak naness~~ time kat DU tetibe teringat mama bapak aku, sebab aku tak dapat jawab... aku takut x bule grad~ tengok cosmet lain tenang jew, dorang dapat jawab ke?

terbayang-bayang, aku sorang jew yg tak konvo~~ nitemare ok kalo tuh jadik!malas cakap sal jepon.. aku tak sabar nak tau result aku, nak g PA kalo teruk nak drop subject!

n coming soon is my viva presentation~~ lepas 25hb, aku akan lega tuk seketika sebelum berperang ngan paper prof mad~~ but still i can take deep breath after viva..

i hope there is good thing happen on 25th n good luck for myself also my coursemate yer~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

apa perasaan ko bila......~~

apa perasaan ko bila dah study tetibe rase ko tak tau ko ape yg ko study?
(skrg aku tgh bengang, studi jepun tapi mcm sia2x.. rasa mau drop esok jgk)

apa perasaan ko bila nak lena tapi sebenar nye tak nyenyak?
(rasa mcm org gila ok beberapa hari ni, kejap naek katil, x smpi 5 minit turun balik sbb keje melambak, bukak lampu, bukak buku... x sampai 5 minit rasa x larat studi... naek katil balik, pastu berulang turun balik, tensen tau takkkkk!)

ape perasaan ko bila rasa nak kencing pon tak sempattt....?
(bodoh ok aku rasa... mcm la kalo aku x kencing aku selesa nak buat keje kan tapi hakikat nye time mcm ni memang aku x sempat kencing, berak memang aku fikir 2 3 kali, haish~~ kacau bilau hidup)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: memories will be remain as memories ::

teringat zaman kecik-kecik dulu... bila ayah aku marah aku, orang yg rajen pujuk aku ialah mama dan king-king aku~~

mama aku selalu sebelah kan aku kalo agak2x aku mcm nak kena hembat ngn ayah aku la kan, sebab aku nakal ok~~ dia akan berdiri sambil peluk aku,n ade satu masa tuh, dia bawak aku kuar dari umah sbb ayah aku ngamuk gile mase tuh, aku duk gaduh ngan adek aku sal tilam, hehe.. time tuh kami hanye 2 beradik~~ ayah aku dah cuak jugak masa tuh~hihi..

king-king aku lak selalu pujuk aku ngan duet, haha... patut la sekarang aku suka duet kan, miahaha~~ selain tuh, dia suka pujuk ngan makanan, jalan2x d bandar, dia tanya aku, mau makan daging ke ayam, of cos la tym tuh tak bule buat pilihan, sbb my fevret food time tuh is ayam goreng~~ daging pon aku suka~~ rambang fikiran time tuh, last2x dia beli 2-2 sekali... no wonder la marnie sgt gemuk~

ayah aku sangat la marah ok, kalo tahu king-king aku bagi duet banyak2x ke.. ikut kan sangat ape yg aku nak ke.. sampai la satu hari, aku duk order buku banyak2x (ehem.. rajen ok aku mase sekolah), tak berani mintak kat ayah aku, so mintak kat king-king aku dan dapat... pastu ayah aku bengang~~

arwah adu aku lak, akan sebelah kan aku bila aku gaduh ngan kazen, contoh nya pasal tv, time tuh aku dlm darjah 4 kot... kazen aku laki pas SPM, kami gaduh pasal nak tukar channel TV, dia tamo.. dia mengamuk~~ arwah adu aku sebelah kan aku, i love u la adu! tapi skrg dia dah takde, rest in peace ok adu~~

dari kecik memang keras kepala kot haku, tuh asek nak kena hambat oleh ayah aku, adek tak pon... hihi~~

rupa nya, 4 orang yg sgt aku sayang tuh dah semakin tua~~ dan adu aku pon dah pergi menghadap sang pencipta~

sebelum ini, aku sangat la risauu n tak bsedia, mereka2x pergi meninggalkan aku.. takde tempat nak bermanja~~ xde tempat nak mengadu~~mengalir jugak air mata ingat kan kenangan-kenangan di atas~

sangat banyak ok kenangan manis zaman budak2x ngan king-king n adu aku~~

dan akhir nye... aku jadi la seorang anak yg manja n nakal~~ mama aku sendirik admit aku sorang yg sangat manja, tapi dia kata dia paling sayang kan aku antara sume adek beradek.. ehem~~ i dengar ni dari mulut maci-maci i ok, hehe~~

n sambung dorang lagi, jgn syg melampau2x nnt....malas aku nak sambung, hehe~~ dalam banyak banyak hal yg aku buat, contoh nya kuar malam, mama aku tak la marah mana, tapi remind aku supaya jaga kehormatan diri~~ yg tuh aku hengat sampai bila2x..

dan... arwah adu aku pon remind benda yang samaa~~

tapi aku x rasa pon aku manja... tapi sape la aku nak nilai diri sendiri kan~ nakal tuh mungkin ada sikit, tapi takde la nakal yg 'jahat gile' ok~

nakal aku cuma suke bhibur, suke habes kan duet.. o0psie~~ tapi kalo yg benda2x ehem ehem tuh tak ok~~

tak sampai hati, takut dosa... kesian kat mak ayah weh~~ malu beb! lagipon, asek duk teringat pesan best fren aku, marni.. ko jangan balik kg, bawak perot sudah..~

p/s: study japanese pls~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS