RSS

My Routine Harian

Setiap hari bangun awal, biarpon aku rasa pagi tuh aku letih sangat-sangat.. tamo bangun sebab tak cukup tido…

Mandi dengan shower Dettol yg aku baru beli tapi agak tak besh sebab licin sangat, so aku kat shower agak lama la jugak~ sebab ingin mengesatkan badan (apakah bahasa haku?)

Pas mandi, aku pon terkedek-kedek ngan perot yang semakin besar ini carik baju yg seswai tuk aku pakai ke opis (kalo ikut hati,hari-hari aku mau pakai jeans jek!)… pastu, larik-larik naek tangga sebab mau iron baju…

Dah iron baju, aku pon cepat-cepat sarungkan bra n spenda, miahahaha…. Seterusnya touch up sikit-sikit, dah tak touch up sebanyak kat USM dulu, sebab takdek mood mau bersolek~dan sekarang muka aku naek jerawat dan dah hitam, hukhukhuk…..

Lepas dah berbaju n berbedak… terlupa lak amek anak tudung kat bawah, berlarik-larik turun tangga, bergoyang lemak perot haku~ then, memanjat tangga semula…

Wokey.. dah siap sume-sume.. aku turun tangga semula tuk ber’sarapan’~ sambil mengisi makanan ke dalam bekas tuk di bawak sebagai bekalan… lepas 25 min aku bersarapan, wau! Lama gilak sarapan, of cos la kena makan banyak… kena kenyang b4 g opis baru bule jimat, ekeke~~ 2 sebab semakin gumuk!

Lepas jek sarapan, berlari-lari ke ruang depan sambil menjerit-jerit sebab ada kucing ganas di dalam umah, ekeke…. Setiap hari jugak kalo aku mau kuar g keje, nenek aku tolong angkat kucing yg bernama Tagal itew, baru aku bule kuar… sebab aku sangat la takut dgn nya~ thanx nek…

Pastu aku pon kena la jalan sikit kan utk g station bus, dan selalu nya aku tak keseorangan di station bus tuh… sebab biasa nya ada sorang budak laki tengah tunggu lori dia tuk pick him up~

Sebab aku sorang yg agak tak peramah la kalo dgn outsider, jadi aku tak pernah bersapa pon dengan budak laki tsebut…

Even ada gak budak tuh sapa aku sebab bertanya kan masa.. aku jawab tapi pastu buat don’t know jek…

Sampai la pagi tadi… kami bersapa secara formal, ecece~~ dia tanya aku sudah kawen belom? Dalam hati mau menipu tapi teringat kan nnt saham aku turun, laju jek aku jawab belom….

Dah penat menaip…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 Pot Pet Pot Pet...!!:

cik ery said...

hahha...lemak goyang byk ke sikit?hahahah...

~ m a r n y ~ said...

takdek goyang pon..-->ko kene pcye ok~