RSS

:: Untitled Post ::

comey dok? font and alignment dok comey ;(

Tadaaa~ my new look! Tapi kan.. saya tak suka la font kat blog saya ni, tak lawa, kurus… saya nak yang gemok-gemok, sebab saya suka gemok! Anyone can help me to change it? Saya dah mintak kaunseling ngan Cik Ery Gemok, tapi saya try so hard to godekgodek my blog semalam, pon tak jadi jugak.. sedey!

And today I read some tips from internet, I just google “how to change post font in blogspot”.. macam senang, bila buat, pon tak berubah *sigh* ke saya yang tak faham arahan? teehee~

Banyak betul masa saya tuk godekgodek my blog kan, sebenarnya ada keje lain yang kena saya siap kan.. sebab esok suppose to be my last day in TSS Group but my colleague request me to extend my work day until Monday, so on Monday I kena bawak kotak kuar opis la *tsk tsk*..

Selain daripada keje kat opis ni, saya kena rajin kan diri jugak carik materials tuk saya mengajar esok, pon my last day as a Physics teacher, dan esok saya akan mengajar wave diffraction, pheww~ selain daripada carik materials tuk mengajar esok, saya jugak kena carik articles related to Single slit and Young Double slit, hamek ko.. students aku bagi banyak soklan last week, antara nya pasal two different slits and 2 different colors of fringe, haih~ seb bek soklan lain dapat jawab, lega!

Antara soklan yang dorang bagi adalah kenapa whistle berbunyi apabila kena tiup, korang rasa kenapa? Jawapan aku pasal resonance and aku pon explain la, kenapa whistle tu bule berbunyik, kaitkan sekali dengan resonance, weee~~ bangga weh dapat jawab, miahahaha…

Lepas tuh dorang tanya lagi pasal 2 different color of fringes… okay~ soklan yang ni buat aku berfikir sikit, sebab serius aku tak ingat weyh wavelength tuk color biru and merah.. so, aku tak bule nak jawab exactly camne bentuk yang akan terhasil d board, tapi my trick is aku suruh dorang carik wavelength tuk 2 kaler tuh dan kaitkan dengan formula yang aku bagi, wee~~ sekali lagi aku berjaya menyelamatkan diri, haha… susah jugak jadi cikgu ya, kena bersiap sedia dengan soklan-soklan~ kalo tak nanti mereka akan merendahkan kelayakan anda.. haih~

Dan petang semalam, my boss call me suruh saya ajar Kimia pulak tuk hari Sabtu ni, tapi saya terpaksa menolak memandangkan saya akan fly next week, so wanna spend time with my encik munchet… Class Physics pada hari esok pon saya awalkan dari kul 2 pm to 12.30 pm.. sebab saya nak cepat habes, dan bule keluar dengan my encik munchet, harap-harap la dia tak busy kan…

Seksi nya cigu tuh.. tapi i sopan, ayu gitew, hee~~

Yaiii… panjang berjela nya entry aku kali ni, cam tak percaya jeh aku yang tulis, haha~ okay la, aku nak sambung wat keje, godekgodek blog kesayangan tempat ku mencurah dan meluahkan perasaan *ini memang personal blog okay* dan mengoogle materials untuk mengajar pada hari esok…
Sehingga bertemu lagi.. Assallamuallaikum w.b.t



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 Pot Pet Pot Pet...!!:

cik ery said...

hahah..mok..psal silibus ko lambat sket dari aku.. aku nak abeh dah electricity...

bab wave, single double slit dah jenuh aku terangkan.. nak bg diorg fhm..berbuih buih mulut aku terang.. tp aku tak jemu nak terang lagi.. sbb aku semakin jatuh cintan dgn physics..kihkih...

~ m a r n y ~ said...

aku baru start kelas 2 weeks ago la, mesti la lambat dari ko ;)..

bila dah mengajar ni, tetibe aku ase best jugak jadi cikgu kan, dalam kelas tuh macam kita yang paling pandai, hehe.. i like~

tapi pasal slit tuh, memang agak susah kot, aku baca sekali imbas pon tak faham, aku kene belajar macam nak jawab spm la pulak...

cik ery said...

Aku pun memula nak review balik jadi pening.. pastu jumpe dia punye video kat tenet.. bahgai aku fhm..haha..

dan buat aku rasa *apsal benda senang cmni dulu aku tak fhm? hahhaha